اتاق دیزل ژنراتور چگونه طراحی میشود؟ چه نکاتی را باید در طراحی و ساخت آن در نظر داشت؟ دیزل ژنراتور در مکانهای مختلفی قابل استفاده است. از تولید برق اضطراری گرفته تا تامین نیروی برق نیروگاهها و مکانهای دورافتاده، از این موتور استفاده میکنند.
اتاق و محل نگهداری دیزل ژنراتور باید به گونهای طراحی شود که ورودی و خروجی دود و هوا مشخص باشد و نقاط بازشو و محل ورودی تعیین گردد. علاوه بر طراحی ساختار با توجه به موتور، باید شرایط محیطی را نیز در نظر گرفت.
در این مقاله دیزل استار به نکات مهم در طراحی و ساخت اتاق دیزل ژنراتور خواهیم پرداخت. شما همچنین میتوانید برای تهیه موتورهای دیزل برای قرارگیری در اتاقک طراحی شده با مشاوران مجموعه دیزل استار در تماس بوده و کاتالوگ محصولات را دریافت کنید.
اتاق دیزل ژنراتور چیست؟
اتاق دیزل ژنراتور فضایی است که برای نگهداری و محافظت از دیزلژنراتور و تجهیزات جانبی آن ساخته میشود. این اتاق بهگونهای طراحی شده است که از ژنراتور در برابر عوامل محیطی مانند باران، برف، گردوغبار و باد محافظت کند و همچنین از انتشار صدا و لرزش ژنراتور به محیط اطراف جلوگیری کند.
مکان و شرایط اقلیمی اتاق دیزلژنراتور
محل ساختمان دیزلژنراتور در طراحی و ساخت آن تاثیر گذار خواهد بود. بهعنوانمثال در مناطق معتدل و مرطوب، لازم است بام اتاق بهصورت شیبدار باشد و در مناطق سرد و خشک از دیوارهای نسبتاً ضخیم برای ساخت اتاق دیزل ژنراتور استفاده میکنند.
علاوه بر شرایط جو و اقلیمی، باید در نظر داشته باشید که آیا دیزل ژنراتور در یک مکان مسکونی یا شهری قرار است استفاده شود یا در محیط کارگاه و معادن؟ به طور کل موتور دیزل چیست و در چه شرایطی باید نگهداری شود؟
در محیطهای شهری لازم است صدای تولید شده توسط اتاق دیزل ژنراتور را مد نظر داشته باشید. این صدا در محیطهای مسکونی میتواند آزاردهنده باشد و لازم است از اتاق سایلنت دیزل ژنراتور استفاده کنید.
مکان دیزل ژنراتور باید با ساختمان کنترل و تابلوها فاصلهای مناسب داشته باشد. این فاصله باید مطابق با استانداردهای بینالمللی تعیین شود. همچنین، این اتاق باید با محوطه نصب تجهیزات اضطراری فاصله کافی داشته باشد.
مناطق معتدل و مرطوب | مناطق سرد و خشک | مناطق گرم و مرطوب |
بهکارگیری بامهای شیبدار | دیوار ضخیم در حدود ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر | ضخامت پایین دیوارها |
کرسیچینی از سطح زمین | مصالح مقاوم به دما | جهتگیری در راستای باد |
تهویه هوا مناسب | بازشوهای کوچک | پلانهای کشیده برای تهویه هوا |
مصالح بومی | جهتگیری در راستای دریافت نور خورشید | مصالح بومی |
طراحی اتاق دیزل ژنراتور
برای طراحی اتاق دیزل ژنراتور لازم است به ابعاد و وزن ژنراتور، نوع سوخت و میزان صدا و لرزش توجه داشته باشید.
همچنین، به شرایط اقلیمی و شیوه دسترسی که در بالا اشاره کردیم، توجه کرده و طراحی را با در نظر گرفتن موقعیت و نیازهای منطقه انجام دهید.
برای تعیین ابعاد اتاق، باید ابتدا ابعاد دیزلژنراتور مشخص شود. علاوهبرآن باید فضای کافی برای نگهداری تجهیزات جانبی و دسترسیها را نیز در طراحی اعمال کرد.
ارتفاع برای تهویه مناسب باید حداقل ۲.۵ تا ۴ متر باشد.
بهتر است برای تعیین مصالح به شرایط اقلیمی توجه کنید. بااینحال دیوارها میتوانند از مصالح ضدحریق مانند بلوک سیمانی یا بتن ساخته شوند. سقف اتاق باید حتماً عایق حرارتی و رطوبتی داشته باشد.
کف اتاق باید از جنس بتن باشد تا استحکام کافی برای تحمل وزن ژنراتور را داشته باشد.
درهای اتاق دیزلژنراتور باید بهگونهای طراحی شود که به راحتی امکان ورود و خروجی فراهم شده و تمامی درهای برای امنیت بیشتر بهتر است دارای قفل باشند.
دسترسی به اتاق باید آسان باشد. لازم است درهای بزرگ برای ورودی و خروجی طراحی شوند. همچنین، در صورت حملونقل آسانتر تجهیزات به داخل و خارج از اتاق، در بخش ورودی باید یک رمپ قرار گیرد.
اتاق باید به شیوهای طراحی شود که علاوه بر فضا برای قرارگیری تجهیزات، فضای کافی برای تعمیر و نگهداری نیز داشته باشد.
خرید و قیمت موتورهای دیزلی
برای خرید و مشاهده قیمت انواع موتورهای دیزل بر روی لینک زیر کلیک کنید.
تهویه اتاق دیزل ژنراتور
ساختمان دیزل ژنراتور باید به صورتی طراحی شود که ورودی هوا برای تامین هوای احتراق فراهم شود و خروجی هوا برای دود و گازهای خروجی از دستگاه را داشته باشد.
محاسبه حجم هوای موردنیاز باید باتوجهبه انواع دیزلژنراتور و ظرفیت آنها مشخص شود. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر دررابطهبا توان موتورهای قابلاستفاده در دیزلژنراتور از جمله موتور کوماتسو، دویتس و موارد دیگر با کارشناسان دیزل استار در تماس باشید.
عایق صدا و سیستم اطفا حریق
همانطور که اشاره کردیم، در مکانهای مسکونی لازم است میزان صدای تولید شده توسط موتور دیزل ژنراتور را کاهش دهید. برای این کار میتوانید از اتاق سایلنت استفاده کرده یا دیوارها و سقف را به خوبی عایق کنید. پنلهای آکوستیک میتوانند به کاهش صدا کمک کنند.
علاوه بر صدا، اتاق باید دارای سیستم اطفا حریق اتوماتیک باشد تا در صورت وقوع هر گونه اتفاق بتواند آتش را کنترل کرده و کاهش دهد. علاوه بر آن، در محل باید کپسول آتشنشانی همواره وجود داشته باشد.
مراحل ساخت اتاق دیزل ژنراتور
باتوجهبه مراحل طراحی، ساخت اتاق طبق روند زیر آغاز میشود:
- تهیه نقشههای مهندسی
- اخذ مجوزهای لازم
- آمادهسازی زمین
- احداث فونداسیون
- بنای دیوارهای، نصب سقف، درها و پنجرهها
- نصب ژنراتور
- نصب سیستم تهویه
- نصب سیستم اطفا حریق
- تست ژنراتور
- تست سیستمهای تهویه و موارد دیگر
سخن پایانی
اتاق موتور دیزلژنراتور را در این مقاله دیزل استار بررسی کردیم. این اتاق برای نگهداری دیزلژنراتور و تجهیزات مرتبط با آن ضروری است.
در طراحی و ساخت آن لازم است به عوامل محیطی و استانداردهای بینالمللی توجه داشت. بهتر است پیش از طراحی و اجرا، نظر متخصصان در این زمینه را جویا شوید و اگر نیاز به راهنمایی در زمینه خرید موتورهای قابل استفاده در دیزلژنراتور را داشتید، تنها لازم است از طریق شمارههای ۰۹۱۲۹۱۷۰۶۱۷ و ۰۹۱۷۱۰۰۷۵۸۴ با ما در تماس باشید.
سوالهای متداول
سیستم برق اتاق دیزل ژنراتور باید چگونه باشد؟
اتاق باید بافاصله مناسب از تجهیزات موجود قرار گیرد تا سیمکشی بهراحتی انجام شود. همچنین، برق داخل اتاق نیز باید تامین شود و اتاق به روشنایی مناسب نیاز دارد.
کف اتاقهای دیزلژنراتور از چه نوعی هستند؟
پایه اتاق لازم است از جنس بتن باشد تا بتواند وزن ژنراتور را بهخوبی تحمل کند.