چشمانداز صنعت ژنراتورها در ایران به دلیل نیاز روزافزون به تأمین برق پایدار و افزایش تقاضا برای انرژی، بسیار امیدوارکننده است. با توجه به مشکلاتی مانند قطع برق و نوسانات انرژی، استفاده از ژنراتورها به عنوان منبع پشتیبان و اصلی برق در صنایع و منازل در حال افزایش است. با این مقاله از دیزل استار مرجع موتورهای دیزلی همراه باشید.
پیشبینیهای صنعت
هنگام بررسی صنعت ژنراتور، توجه به این نکته مهم است که اغلب بازار آن با موتورهای الکتریکی گروه بندی می شود. تولیدکننده تجاری پیشبینی میشود صنعت تولید برق تا سال 2015 به 73.2 میلیارد دلار برسد. بهبود کلی را نمیتوان به یک عامل خاص نسبت داد. تحلیلگران گمان میکنند که توسعه خطوط تولید جدید، گسترش زیرساختهای صنعتی در خارج از کشور و افزایش حمل و نقل کالا همه در رشد صنعت تولید برق نقش دارند.
تاثیر رکود اقتصادی بر صنعت
بیشترین کاربرد ژنراتورها در صنایع مختلف مانند کارخانهها، تولید، ساخت و ساز، صنایع شیمیایی، پتروشیمی، کشاورزی، خودرو، معدن، نفت و گاز طبیعی، مخابرات و بهداشت و درمان است. تقاضای کلی انرژی به شدت به سطح فعالیت اقتصادی مرتبط است. در نتیجه، رکود اقتصادی منجر به کاهش مصرف انرژی در صنایع تولیدی، تجاری و ساختمانی شد. کاهش فعالیت صنعتی به طور مستقیم با کاهش تقاضای موتورهای الکتریکی توسط مصرفکنندگان نهایی ارتباط دارد. موتورهای الکتریکی اغلب با ژنراتورهای دیزلی در فرآیندهای صنعتی به طور گسترده استفاده میشوند.
مقررات دولتی در مورد انتشار آلایندگی
آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) در سال ۱۹۹۶ اولین مجموعه استانداردهای کاهش انتشار برای موتورهای دیزلی غیر جادهای را معرفی کرد. موتورهای دیزلی غیر جادهای میتوانند در کاربردهایی مانند ساخت و ساز یا کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند. برنامه پلکانی در سال ۲۰۰۷ اجرا شد و قرار بود طی چهار سال، تا سال ۲۰۱۲ به طور کامل عملیاتی شود. ساختار رتبه بندی تایر ۱ تا ۴ (۴ سختگیرانهترین) براساس توان موتور تعیین میشود.
این سیستم همچنین میزان تولید مونوکسید کربن، هیدروکربنهای نسوخته و ذرات معلق از موتور را تنظیم میکند. اکثر موتورهای غیر اضطراری ملزم به رعایت تایر ۴ تا سال ۲۰۱۵ هستند. ژنراتورهای اضطراری از مقررات جدید معاف هستند، زیرا معمولاً واحدهای کم ساعتهای هستند که تنها زمانی مورد استفاده قرار میگیرند که برق اصلی قطع میشود. این بدان معناست که واحدهای اضطراری ثابت میتوانند در تایر ۳ یا تایر ۲ باقی بمانند. با این حال، اگر ژنراتور برای برق اصلی یا مداوم (غیر اضطراری) مورد استفاده قرار گیرد، باید مطابق با تایر ۴ باشد. این شامل “peak shaving” و در حین طوفان میشود.
این مقررات به نسلسازهای سیار غیر جادهای و واحدهای ثابت نیز تعلق میگیرد. دو مرحله تدریجی برای این مقررات وجود دارد: مرحله میانی سطح 4 و مرحله نهایی سطح 4. مرحله میانی به عنوان یک فرآیند تدریجی برای تدریجی کردن استانداردهای نظارتی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است. مرحله میانی در سالهای 2011-2012 آغاز شده و مرحله نهایی سطح 4 تا سال 2015 به طور کامل انجام خواهد شد. سطح 4 میانی بر مجموعههای نسلساز 56 تا 130+ bkW تأثیر میگذارد و سطح 4 نهایی 50% کاهش اضافی در انتشار NOx را به همراه خواهد داشت.
بسته به محدوده قدرت، اکثر موتورهای دیزل ثابت باید الزامات انتشار آلایندگی سطوح 2، 3 یا 4 را رعایت کنند. مقررات جدید سطوح انتشار فرصتی برای صنعت جهت بهبود عملکرد و راندمان موتورهای دیزل فراهم می کند. متخصصان صنعت انتظار دارند موتورهای قدرتمندتری که مصرف سوخت را کاهش میدهند، تولید شوند. تا زمانی که سازندگان بتوانند این موتورها را به طور انبوه تولید کنند، قطعا با برخی مشکلات اولیه مواجه خواهند بود.
در ابتدا تعداد محدودی از این موتورهای جدید در دسترس خواهد بود و همین امر منجر به هزینههای اولیه، بهرهبرداری و نگهداری بالا خواهد شد. از مولدها استفاده شد. بسته به قوانین کارشناسان صنعت پیشبینی میکنند که اکثر موتورهای ژنراتور قدیمیتر تحت قوانین استثنایی قرار میگیرند و اجازه داده میشود تا پایان عمر طبیعی خود کار کنند. ژنراتورهای بسیار قدیمیتر ممکن است تنها در کشورهای دیگر بازار داشته باشند یا برای قراضه فروخته شوند.
افزایش تقاضای جهانی
طبق یک مطالعه جامع توسط شرکت اکسون موبیل، تقاضای جهانی انرژی در سال ۲۰۴۰ حدود ۳۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۰ خواهد بود. این تخمین بر اساس روند دو برابر شدن تولید اقتصادی در سراسر جهان و رسیدن جمعیت به ۹ میلیارد نفر است. تقاضای انرژی با بلوغ و تثبیت اقتصادها در نهایت کاهش خواهد یافت. تا سال ۲۰۴۰، تولید برق بیش از ۴۰ درصد از مصرف انرژی جهانی را تشکیل خواهد داد. سایر روندها شامل:
- تقاضا برای زغالسنگ به دلیل مقررات مربوط به انتشار گازهای گلخانهای، سرانجام کاهش خواهد یافت.
- تا سال ۱۴۲۰، ۸۰ درصد مصرف سوخت از نفت، گاز طبیعی یا زغال سنگ خواهد بود.
- گاز طبیعی جایگزین زغال سنگ به عنوان دومین منبع سوخت پرمصرف بعد از نفت خواهد شد.
- تقاضا برای گاز طبیعی تا سال ۲۰۴۰، ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.
با توجه به تقاضای جهانی برای موتورهای دیزلی و ژنراتورهای دست دوم، در کنار مقررات سختگیرانه تر برای آلایندگی، تولیدکنندگان به دنبال بازارهای نوظهور در خارج از کشور هستند. بازار ژنراتور به واسطه رشد سریع جمعیت جهانی و شهرنشینی در سرتاسر جهان رونق دارد. بخشهای مخابرات، تولید، معدن و ساخت و ساز، موتور اصلی رشد در این صنعت هستند. تقاضا در آمریکای لاتین، خاورمیانه، شرق آسیا و آفریقا به دلیل رشد سریع و شبکههای برق غیرقابل اعتماد، قویتر است. اکثر افراد و مشاغل در کشورهای جهان سوم، به طور منظم از سیستمهای پشتیبان تولید برق استفاده میکنند.
گرایشهای سوخت به سمت گاز طبیعی، پروپان، نفت سفید و گاز فشرده در حال تغییر هستند. دیزل هنوز هم به طور گسترده، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، استفاده میشود، اما در ایالات متحده و اروپا، پروژههای بیشتر باد، خورشیدی و زیست توده در حال دریافت بودجه هستند.
سریعترین صنعتی شدن در جهان در هند و چین در حال رخ دادن است. بازار شرق آسیا سریعترین و بزرگترین منطقه برای ژنراتورهای تجاری و مسکونی است. تنها زمان نشان خواهد داد که صنعت ژنراتور چگونه به این بازارهای نوظهور پاسخ خواهد داد.