تامین کننده انواع موتورهای دیزلی | ۰۹۱۲۹۱۷۰۶۱۷
تامین کننده انواع موتورهای دیزلی | ۰۹۱۲۹۱۷۰۶۱۷

شیراز، انتهای کمربندی جنب جایگاه سوخت خسروانی

نقش اینترکولر در دیزل ژنراتور

نقش اینترکولر در دیزل ژنراتور
آنچه در این مقاله می خوانید:

فرم مشاوره رایگان

نقش اینترکولر در دیزل ژنراتور، به عنوان یک مبدل حرارتی استفاده می‌شود. این قطعه بین توربو شارژ و سیلندر موتور قرار می‌گیرد. هدف آن خنک کردن هوایی است که از توربو شارژر خارج شده و می‌خواهد وارد سیلندرها شود.

استفاده از اینترکولر از این جهت حائز اهمیت است که راندمان موتور را تا حد زیادی بهینه می‌کند. چراکه هر چه هوای ورودی موتور خنک‌تر باشد، احتراق سوخت بیشتر انجام می‌شود. از طرفی میزان هوای قابل استفاده برای موتور دیزل نیز بیشتر می‌شود.

اینترکولر برای خنک کردن هوا از یکی از سیالات هوا یا آب استفاده می‌کند. در این سیستم بدون این که این سیالات با هم تماس داشته باشند، حرارت را بین یکدیگر منتقل می‌کنند. اینترکولرها بسته به این که از کدام سیال استفاده کنند، به دو نوع هوا-هوا و هوا-آب تقسیم می‌شوند. در ادامه با ساز و کار این قطعه و مزایایی که دارد بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع اینترکولر هوا به هوا و هوا به آب
کاربرد خنک کننده هوایی که از توربو شارژ خارج می شود (مبدل حرارتی)
محل قرارگیری بین توربو شارژ و سیلندر موتور
مزایا جلوگیری از خراب شدن موتور براساس حرارت زیاد، افزایش طول عمر موتور

اینترکولر چیست؟

اینترکولر (Intercooler) یک مبدل حرارتی است. از این قطعه در آن دسته از وسایل نقلیه موتوری استفاده می‌شود که دارای توربوشارژر هستند. محل قرارگیری این قطعه قبل از ورودی سیلندر و جلوی رادیاتور است.

وظیفه اصلی اینترکولر خنک کردن هوای گرمی است که از توربوشارژ خارج می‌شود. این هوا قبل از رسیدن به سیلندرها با اینترکولر برخورد می‌کند و خنک می‌شود. این قطعه حرارت را بین دو یا چند سیال (مایع یا گاز) منتقل می‌کند (بدون این که آنها را با هم تماس دهد).

  چگونه ژنراتور دیزلی صنعتی دست دوم را به صورت آنلاین بخریم؟

اصطلاح اینترکولر به معنی مبدل میانی است. چراکه معمولاً بین دو قطعه قرار می‌گیرد و جریان هوای بینشان را خنک می‌کند. اما باید بدانید که این اصطلاح  به همه مبدل‌های حرارتی نسبت داده می‌شود. بدون در نظر گرفتن این که دقیقاً کجا قرار گرفته باشند.

لازم به ذکر است که عملکرد اینترکولر شباهت زیادی به رادیاتور دارد. هر دوی آنها برای انتقال حرارت استفاده می‌شوند. با این وجود یک تفاوت بزرگ دارند. اینترکولر هوای ورودی به موتور را خنک می‌کند. اما رادیاتور خود موتور را خنک می‌کند.

خرید و قیمت موتورهای دیزلی

برای خرید و مشاهده قیمت انواع موتورهای دیزل بر روی لینک زیر کلیک کنید.

کاربرد اینترکولر چیست؟

اما بیایید درباره نقش اینترکولر در دیزل ژنراتور صحبت کنیم. دیزل ژنراتور در صورتی قوی‌تر کار می‌کند که احتراق سوخت در آن بیشتر و قوی‌تر انجام شود. برای این منظور نیز باید هوای بیشتری وارد سیلندرها شود. به این ترتیب با افزایش ورود هوا به سیلندرها، قدرت و بازدهی موتور بیشتر می‌شود.

اما هر چه احتراق سوخت بیشتر باشد، هوای گرم بیشتری هم تولید می‌شود. از طرفی وقتی توربو شارژر هوا را فشرده می‌کند نیز دمای هوا بیشتر می‌شود. این هوای گرم به دو دلیل باید خنک شود.

اول این که اگر هوای گرم داخل سیستم جریان داشته باشد، می‌توانند به قطعات آسیب برساند. دوم این که با خنک کردن هوا، در واقع مولکول‌های هوا دوباره در دیزل ژنراتور قابل استفاده هستند. بنابراین وجود یک قطعه که بتواند این هوا را خنک کند الزامی است. این قطعه همان اینترکولر است.

  بهترین برندهای موتور برق دیزلی

اینترکولر از یک سیال برای خنک کردن هوای گرم استفاده می‌کند. این سیال می‌تواند هوا یا آب باشد. به این ترتیب که هوای گرم را از کنار هوا یا آب خنک می‌گذارد. با این کار بدون این که آنها را با هم تماس بدهد، هوای گرم را خنک می‌کند.

انواع اینترکولر

اما حالا که با نقش اینترکولر در دیزل ژنراتور آشنا شدیم، باید انواع این قطعه را نیز بشناسیم. اینترکولرها بر این اساس که از چه نوعی سیالی برای خنک کردن هوا استفاده کنند، به دو گروه زیر تقسیم می‌شوند:

  1. هوا به هوا
  2. هوا به آب

در ادامه با عملکرد این دو آشنا می‌شویم.

هوا به هوا

در این روش، این قطعه از سیال «هوا» استفاده می‌کند تا هوای گرم را خنک کند. در این سیستم هوای داخل موتور و هوایی که از موتور خارج می‌شود، هر دو در لوله‌های مخصوص جریان دارند. به این ترتیب که هوای خارجی باعث خنک شدن هوای داخلی می‌شود. سپس هوایی که دمای بالایی دارد، از طریق لوله‌ها از ژنراتور خارج می‌شود.

هوا به آب

در این سیستم به جای هوا، از «آب» برای خنک کردن هوای گرم استفاده می‌شود. به این شکل که آب با هوای گرم برخورد کرده و گرمای آن را جذب می‌کند. سپس به یک تبادلگر حرارت می‌رسد و گرمای آب به خارج از موتور منتقل می‌شود.

به طور کلی خنک کردن هوا با آب معمولاً بازدهی بیشتری دارد. به همین خاطر است که یک اینترکولر هوا به آبِ کوچک‌تر، می‌تواند جای یک اینترکولر هوا به هوای بزرگ‌‎تر را بگیرد.

نقش اینترکولر و افترکولر در دیزل ژنراتور

دیاگرام کارکرد موتور دیزل و اینترکولر

چرا باید از اینترکولر در دیزل ژنراتور استفاده کنیم؟

این قطعه دمای هوای متراکم‌شده را که قرار است وارد سیلندر شود کاهش می‌دهد. در نتیجه، حجم هوای ورودی نیز کاهش می‌یابد. این امر بازدهی موتور و حرارت تولیدشده از احتراق را بیشتر می‌کند. از طرفی میزان مصرف گازوئیل هم تا حد زیادی کم می‌شود. بنابراین میزان آلایندگی‌های گازهای خروجی اگزوزنیز هم کاهش می‌یابد.

  انواع مختلف موتورهای دیزلی کامیون و تاریخچه آن‌ها

جمع‌بندی

نقش اینترکولر در دیزل ژنراتور به اندازه‌ای مهم و حیاتی است که بدون آن موتور تحت فشار خواهد بود. با وجود این قطعه، هوای ورودی به موتور خنک می‌شود و احتراق سوخت نیز بیشتر و بهتر رخ می‌دهد. اگر برای تهیه این قطعه نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با مجموعه دیزل استار به عنوان تنها فروشگاه اینترنتی انواع موتور دیزل با برند هایی چون موتور دیزل کامینز، کوماتسو، بنز، یانمار و … در تماس باشید.

دیزل استار

دیزل استار

دیزل استار ارائه دهنده‌ی انواع موتور و ماشین‌آلات کامینز، دویتس، ولوو، کوماتسو، کاترپیلار

ژنراتورها به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند که هر یک از آن‌ها بر اساس کاربرد و نیازهای خاص متفاوت هستند.

همزمان‌سازی ژنراتور به معنای تطبیق پارامترهای مختلف برای اطمینان از عملکرد روان ژنراتور و جلوگیری از آسیب به تجهیزات در

با وجود مزایای متعدد و اولویت‌دار بودن ژنراتورهای دیزلی در صنایع مختلف، تولید حرارت در حین کار می‌تواند نگران‌کننده باشد.

در دنیای دیجیتال امروز، مراکز داده به عنوان هسته اصلی پردازش و ذخیره‌سازی اطلاعات عمل می‌کنند. به همین دلیل، وجود

ژنراتورهای دیزلی نوعی سیستم آماده‌باش هستند که با ترکیب انرژی دیزل و ژنراتور برق، به طور مداوم انرژی الکتریکی تولید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش انواع موتورهای دیزلی با مهندس مردان

1- کوماتسو
2- کامینز
3- بنز
4- یانمار
5- کاترپیلار
6- ...

👇تماس بگیرید.👇